Concactiva
1 Gener, Dijous, 01:00

Èxit en la inauguració oficial de Baseactiva


Avui, dimecres 23 de juny, s’ha celebrat la inauguració oficial de les instal·lacions de Baseactiva, a Santa Coloma de Queralt. El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà Magí Trullols i l’alcalde de Santa Coloma de Queralt Ramon Mullerat han descobert la placa de la nova seu de Concactiva a la Baixa Segarra.

 

A l’esdeveniment hi han participat: Magí Trullols, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Ramon Mullerat alcalde de Santa Coloma de Queralt, Joan Llort, delegat Territorial de la delegació de Tarragona d’UGT, Àngel Torija, delegat  de la Cambra de Comerç de Reus a la Conca de Barberà, Sara Janer, alcaldessa de Pontils, Ramon Segura, president de Coperal, Jaume Fornés, alcalde de Sarral, Joan Altimís, alcalde de Savallà del Comptat, Joan Torné, gerent de la Cooperativa de Sarral, Ramon Palou, gerent del Consell Comarcal, Jordi París, director de Concactiva, Montserrat Oranias Recasens, regidora de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, Angelina Nogués, regidora de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt i Joan Francesc Amigó, capellà de Santa Coloma de Queralt.

 

La jornada ha començat amb els parlaments de l’alcalde de Santa Coloma de Queralt Ramon Mullerat i del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà Magí Trullols a la sala d’actes de Baseactiva. Seguidament tots els assistents han realitzat un recorregut per conèixer les instal·lacions. La penúltima parada del recorregut ha sigut a l’exterior de l’edifici. Aquí, s’ha desenvolupat el punt més important del dia amb la descoberta de la placa per part de Magí Trullols i Ramon Mullerat. Ja per finalitzar, tots els assistents han visitat el viver de cervesa on Sergi Segarreta, propietari de Cervesa Segarreta i docent dels cursos de formació de Baseactiva, ha fet una explicació de la maquinària de l’obrador i l’estructura i funcionament de l’espai. L’acte no podia acabar d’altra manera que amb un tast de cervesa.

  

Baseactiva és un espai d’uns 400 m2. La meitat d’aquests els ocupa, actualment, el viver de cerveses, aules de formació i sales de coworking. El viver de cerveses ha sigut una aposta important tan de Concactiva i el Consell Comarcal per mirar de fer de la Baixa Segarra el centre neuràlgic de la cervesa artesana a Catalunya. Les oficines de serveis ocupen l’altra meitat de la superfície total, que es destinarà als serveis a la ciutadania: joventut, serveis socials, habitatge, consum i nova ciutadania.

  

Ramon Mullerat, alcalde de Santa Coloma de Queralt ha declarat: “Avui és la culminació després de molts anys de treball. Gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i Concactiva tenim la seu de promoció económica de la Baixa Segarra. Gran part de la financiació de la inversió provenen d’ajuts Leader.”

 

Per la seva banda, Magí Trullols, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà està convençut: “Baseactiva servirà per evitar el despoblament de la Conca de Barberà i de la Baixa Segarra en concret. És clau dinamitzar l’economia i ajudar als joves i emprenedors de la comarca per tirar endavant la Conca de Barberà.”