Concactiva
1 Gener, Dijous, 01:00

La Farina de Mestral, farina de proximitat i de qualitat amb identitat pròpia


Dijous passat, a la seu de Baseactiva, a Santa Coloma de Queralt, es va portar a terme una reunió per acostar postures amb tots els agents implicats per tal de traçar línies estratègiques pel projecte "Farina de Mestral".

Els assistents a la taula rodona van ser nombrosos: Magí Trullols, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus, Àngel Xifré, director Territorial d'Agricultura, Carme Ferrer, consellera de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Ramon Mullerat, alcalde de Santa Coloma de Queralt, Ramon Segura, president de la Cooperativa de Santa Coloma de Queralt, Imma Hueso, directora de l'IES Martí l'Humà, Jesús Semper, director de l'Oficina Comarcal d'Agricultura, Jordi París, director de Concactiva, Ramon de la Fuente, president del Gremi de Forners de Reus i Baix Camp, tècnics de la Diputació de Tarragona i de Concactiva així com diferents representants de forns i pastisseries de la comarca i província, han posat a debat la reinstauració del projecte.

Tots els agents es van mostrar favorables i van creure convenient continuar impulsant aquest projecte d'investigació i desenvolupament territorial per tal de produir una farina d'alta qualitat a partir de varietats de blat autòctones de les comarques tarragonines. Coperal, associació de pagesos avicultors de Santa Coloma de Queralt, té 30 ha de plantació de varietat de blat de qualitat per poder elaborar farina utilitzada per fer pa i d'altres productes. Amb aquesta base, entre el Departament d'Agricultura i Concactiva es buscarà finançament per elaborar un pla estratègic on es tracin les línies estratègiques i d'actuació per tal de potenciar la utilització de la farina de Mestral entre els forners i pastissers del Camp de Tarragona.

Agricultors, farineres, forners i pastissers, són els actors principals d’aquest projecte que té  la voluntat de millorar la cadena de valor a partir de  matèria primera de qualitat. És bàsic que tots ells i a l’abast de tota la província de Tarragona coneguin el projecte perquè s'animin a elaborar productes amb aquest tipus de farina,  i sigui un tret distintiu de productes de qualitat del territori.