Concactiva
1 Gener, Dijous, 01:00

Nova col•laboració Europastry - Concactiva


Amb la finalitat d’ajudar al desenvolupament econòmic de la Conca de Barberà i fomentar el futur ocupacional dels joves de la nostra comarca va néixer l’any 2015 el lligam entre l’empresa agroindustral Europastry i Concactiva, l’organisme de promoció econòmica del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

 

Tot comença amb la realització del curs d’Operacions Auxiliars a la Indústria Alimentària i el curs de Fleca i Brioixeria. Es tracta de Formació Ocupacional destinada a persones en situació d’atur subvencionada pel SOC. Aquestes formacions es continuen realitzant a l’Espai Cuina de Concactiva. Seguidament, al 2019, gràcies a la intermediació de Concactiva amb Europastry i el Departament d'Educació es va aconseguir implantar el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Alimentació, gestionat per Concactiva i l’Institut Marti Humà vist l'èxit de l'experiència que ja havien portat a terme Concativa i Europastry.

A part d’acollir les pràctiques als alumnes dels cursos, l’empresa també ha ofert contractes i algun d’ells, a dia d’avui, continuen treballant a l’empresa de Sarral.

La relació ha sigut positiva i ha anat evolucionant amb el pas del temps i la última novetat és la cessió d’Europastry a l’Espai Cuina de Concactiva de dues màquines que serviran per millorar l’aprenentatge en diferents processos de producció dels alumnes. Es tracta d’una màquina amassadora i una laminadora que Europastry posa a disposició de la formació continuant amb el conglomerat de col·laboració directa ja establerta per millorar la formació, l’ocupació, la innovació i el desenvolupament de les empreses del territori.

 

Durant aquest dimarts 27 i dimecres 28 d’abril, s’ha entregat l’amassadora i la laminadora, s’ha procedit a la seva instal·lació i la posterior demostració al professorat i alumnat del seu funcionament per part d’Europastry. Els alumnes han pogut veure i fer ells personalment croissants amb o sense farcit i productes de full, des de la incorporació dels ingredients en la pastadora, passant pel propi pastat, laminat (formació de capes entre la massa i la mantega), posteriorment el format, la fermentació, cocció, i com no el tast dels mateixos. Bona part d’aquests alumnes completaran la seva formació pràctica en les instal.lacions d’Europastry Sarral.

 

Amb aquesta inauguració tant dolça, ara, els alumnes podran practicar i desenvolupar la seva creativitat elaborant diferents productes de brioixeria utilitzant aquestes màquines. 

 

Des de Concactiva, volem agraïr la col·laboració, fidelitat i compromís que Europastry té pels joves de la Conca de Barberà. La cooperació público-privada entre empresa i administració és la clau pel futur de la comarca.