Concactiva
1 Gener, Dijous, 01:00

Punt i final al Curs de Fleca i Brioixeria


Divendres passat dia 19 de Març es va posar fi a la 4a. edició del Curs de Fleca i Brioixeria organitzat per Concactiva. La formació va ser impartida pel pastisser Andreu Guasch i va comptar amb uns 15 alumnes aproximadament per respectar les mesures anti-Covid. Entre els alumnes inscrits n’hi havia tant residents a la Conca de Barberà com de comarques colindants que es desplaçaven cada dia en horari de tarda per tenir més coneixements en aquest sector alimentari. El públic era d’edat i gènere variat i va utilitzar l’Espai Cuina de Concactiva per realitzar les pràctiques. A partir d’ara, els participants que han finalitzat el curs faran pràctiques de 80 hores a diferents empreses del sector.

Els objectius de coneixements del curs han sigut els següents:

  • Coneixements bàsics de tot tipus d’elaboració
  • Diferents tipus de pa
  • Bolleria
  • Elaboracions amb diferents tipus de farines
  • Coccions
  • Treballar amb diferents fermentacions, amassats, humitats i diferents percentatges de grasses (mantegues)
  • Tipus de crèmes
  • Història i antecedents dels pans, baguettes
  • Elaboració de postres dolços i salats

Aquest curs està finançat gràcies al SEPE, SOC, Generalitat de Catalunya i Concactiva.